etainoshirenai gesaku

Stranger than Fiction

just finish watching stranger than fiction.
then I noticed an unread SMS on my phone.
it sez, and I quote (from +628111892833): “Pengumuman dari PETRONAS MAS, TAHNIAH! SimCard Anda bertuah Memenangi Undian hadiah Cek Tunai RM 14.000. Sila hubungi esok hari: 006285888220147 Terima kasih.”

wtf? I know it was a scam lor. then I google for petronas sms menang cabutan and found out that a lot of people kena dy.
again, wtf? kenapa cem sume nak kaya sampai senang kena tipu?
got one post from a blogger, quite funny.
it was the 2nd results from google of that search.
the power of internet huh? *dalam hati bekata-kata*

oh! and yea, the movie is quite nice as I’ve been told (:
er dan Ana Pascal agak comel di situ

omote chosho

Yay! saya dalam facebook! ce tgk ape yg facebook boleh lakukan.
yeh agak semat, tapi tak tau mana nak taruk badge nih..
sume sebab ads yang cam dah penohkan page.. ngee hehu~

..tapi cem boring je dah? tak tau nak buat ape kat facebook nih melainkan buang masa.
don’t think facebook akan bertahan lama tho.
ramai pun yang cakap. same la cam frenster la myspace sme tuh.
ok la, nak sambung main warbook kat situ. daa~ :-”

shusseki meigara no mokuromi

A not-so-recent work for AMP Radio Network.

Title: AMP Brand Presence 2007/08
Objective:
Create awareness to make a brand stands out from the rest, with AMP Radio Network.
Completion:
3 days to come up with ideas/mocks + 2 days for full animation. Why? ..because the project has been pending probably a month before I joined in.

Reaction: 😮
Does your business stand out?

Remark: Can do more detailed animation with the “AMP wave”, if only I had more time. But then, I’ve animated some elements at first, but the whole movie runs super slow. I had to delete some elements for the final movie as well. So how? Can get faster pc meh?

ongakunososhitsu omoshiromi

omaigot! abisla~
Guitar Hero 3 yg betul² nye yg ke-3 dah kuar..
iye macam tak sama sebab lain developer kot?
ade kurang ade lebih. cem yg ni feel dia ada sikit kurang klu dibandingkan ngan GH2.
pastu, cam yg ni lagi susah – and i mean, susah giler klu main level HARD.
klu takde gitar, jen harap nak lepas main ngan controller biasa *duh!*
Lagu yg best dan susah nak men yelah Knights of Cydonia by Muse
which was in the 300 movie soundtrack.
bile tak lepas, rasa nak THIS IS SPARTA! *sepak*
Jadi silelah men untuk mengalami nya seniri.
Click sini utk listing track GH3 yang sangat rock!
Bagi sape² yg dah biasa main, jen mengharap tinggi sangat sbb ye nye cam lebih kurang sama.
Klu takat nak men medium jer, sehari leh abes hns hnss~

Intro dier pakai katun. semat gak!
Ade la cite disebaliknye. Lebih kurang cam GH2 tapi cam ade tahyul sket. hihi~
Mamat ni dalam game dia men drum, bile kat intro dia men gitar lak.
Er, yg ni cam tok guru kat atas bukit tu. Legend la konon.
Ending kepada intro yg rok.
Interface dia semat! saya suka! satu perubahan drastik~
Character baru. Dia dah buat cam orang betul cam game The SIMS lak. cam tabest pun ye gak. tapi ade gadis japon weih!! hehu~
Start nak jadi band femes – main kat club² cikai.
Pastu nak dijadikan cite, ade org rekod company manetah offer..
Patu dapat la buat konset kat tetempat best sket.
Bila dapat kalahkan dia, dengan tak malunya dia nak duet ngan korg. Men lagu Bulls On Parade – RATM. Layan! siyez!
Pastu bila korg dah jadi top band, ramai la tulis surat mintak buat konset. Yg tatahan nye kena buat konset kat prison. tapi tade la scofield sume tu, sbb derang dah lari.
Nak tanak, mesti masuk review kat music nye mags. Rok tak rok laa kan?
Kenal tak sape?
Sini korg dah tahap Slash dah goren, so dia tak puas ati ajak celen gak patu dah kalah reti lak nak duet. ish.
Ni la part tahyul nye. Ade ke boss besa dia setan yg sedut roh2 utk jadi lagi rok?
Tapi klu bejaya kalahkan dia, korg memang paling rok la.
Ni pegi kat tempat setan tu (tak cam neraka la pulak kan) buat apetah tak igt tapi dah nak abis la.. (kang citer kang spoil lak. Cukup la gambar2 ni dah jadi spoiler heh)
Tanak lepak lelama, so blah nek moto beso (dah ade duit la katakan).. ada part tahyul gak sini.
Tahniah ler..

Klu ade masa nanti akan dipost kan video low quality untuk tontonan seisi kuarge.