ongakunososhitsu omoshiromi

omaigot! abisla~
Guitar Hero 3 yg betul² nye yg ke-3 dah kuar..
iye macam tak sama sebab lain developer kot?
ade kurang ade lebih. cem yg ni feel dia ada sikit kurang klu dibandingkan ngan GH2.
pastu, cam yg ni lagi susah – and i mean, susah giler klu main level HARD.
klu takde gitar, jen harap nak lepas main ngan controller biasa *duh!*
Lagu yg best dan susah nak men yelah Knights of Cydonia by Muse
which was in the 300 movie soundtrack.
bile tak lepas, rasa nak THIS IS SPARTA! *sepak*
Jadi silelah men untuk mengalami nya seniri.
Click sini utk listing track GH3 yang sangat rock!
Bagi sape² yg dah biasa main, jen mengharap tinggi sangat sbb ye nye cam lebih kurang sama.
Klu takat nak men medium jer, sehari leh abes hns hnss~

Intro dier pakai katun. semat gak!
Ade la cite disebaliknye. Lebih kurang cam GH2 tapi cam ade tahyul sket. hihi~
Mamat ni dalam game dia men drum, bile kat intro dia men gitar lak.
Er, yg ni cam tok guru kat atas bukit tu. Legend la konon.
Ending kepada intro yg rok.
Interface dia semat! saya suka! satu perubahan drastik~
Character baru. Dia dah buat cam orang betul cam game The SIMS lak. cam tabest pun ye gak. tapi ade gadis japon weih!! hehu~
Start nak jadi band femes – main kat club² cikai.
Pastu nak dijadikan cite, ade org rekod company manetah offer..
Patu dapat la buat konset kat tetempat best sket.
Bila dapat kalahkan dia, dengan tak malunya dia nak duet ngan korg. Men lagu Bulls On Parade – RATM. Layan! siyez!
Pastu bila korg dah jadi top band, ramai la tulis surat mintak buat konset. Yg tatahan nye kena buat konset kat prison. tapi tade la scofield sume tu, sbb derang dah lari.
Nak tanak, mesti masuk review kat music nye mags. Rok tak rok laa kan?
Kenal tak sape?
Sini korg dah tahap Slash dah goren, so dia tak puas ati ajak celen gak patu dah kalah reti lak nak duet. ish.
Ni la part tahyul nye. Ade ke boss besa dia setan yg sedut roh2 utk jadi lagi rok?
Tapi klu bejaya kalahkan dia, korg memang paling rok la.
Ni pegi kat tempat setan tu (tak cam neraka la pulak kan) buat apetah tak igt tapi dah nak abis la.. (kang citer kang spoil lak. Cukup la gambar2 ni dah jadi spoiler heh)
Tanak lepak lelama, so blah nek moto beso (dah ade duit la katakan).. ada part tahyul gak sini.
Tahniah ler..

Klu ade masa nanti akan dipost kan video low quality untuk tontonan seisi kuarge.

otaku itsu usesaru

Got this new song that I kept playing over and over and over again.
Why do I like my house this song? Nope, it’s not a breakup song.
I guess not for me kot? wei kamon laa people. Think positive sket.
Asal cam sedih je lagu breakup. Ni bukan lagu mayu tipikal.. :-”
Cube baca lirik dia, dan bayangkan contoh; cik avril tak breakup ngan bf dia (ye tawu dia dah kawin – frust nih)
patu lirik yang dia cuba sampaikan tu er kirenye cam ape yg dia rasa bile dia tak ngan er saya. heh. i mean bf dia. huhuk. teharu! siyez cube.
Sekian.

Continue reading “otaku itsu usesaru”

sasae issho taishite no gaki

nape tah tetiba emo dengar lagu ni.. hmph~
some parts of the song is sooo true. haih!

Blink 182 – Stay Together For The Kids

It’s hard to wake up
When the shades have been pulled shut
This house is haunted
It’s so pathetic
It makes no sense at all.
I’m ripe with things to say
The words rot and fall away.

If a stupid poem could fix this home
I’d read it every day.

So here’s your holiday
Hope you enjoy it this time
You gave it all away
It was mine
So when you’re dead and gone
Will you remember this night, twenty years now lost.
It’s not right

Their anger hurts my ears
Been running strong for seven years
Rather than fix the problems, they never solve them
It makes no sense at all
I see them every day
We get along so why can’t they?
If this is what he wants and this is what she wants
Then why is there so much pain?

So here’s your holiday
Hope you enjoy it this time
You gave it all away
It was mine
So when you’re dead and gone
Will you remember this night, twenty years now lost
It’s not right

isshuukan kounetsu

*phew* it’s been a long week. saya telah sakit tenat. ouh. takde lah tenat tapi demam yang sangat lama. ade la lebih kurang seminggu lebih sket. letih! I cant go anywhere (tp apekah mungkin akan diikut nasihat tu? hehu tidak!) ..and thats y the longgg sick period. nasib baik time tengah cuti sebulan. nak dijadikan cerita, i fogot to renew the domain name. patu expired. patu takleh access patu kua page tahape yg macam promote microsoft apekah? nasib baik sempat mengambil tindakan pantas. lalu bejaya mengembalikannya sepeti sediakala.

the good thing is, I lost weight. seriously. but they say, penyakit tu penghapus dosa. so I guess I lost some of it cuz they always say that we are “berat dosa” :p

itu saje setakat ni sekian.